Grundlæggende

Materialer til amigurumi

Det mest anvendte garn til amigurumi er bomuld, pågrund af dets styrke som får figurerne til at holde formen, derudover anvenvender mange også acrylgarn fordi det er billigt garn som er nemt tilgængeligt bla. i mange supermarkeder. Derudover kan uld også bruges, hvor det blandt andet filtes til sidst for at give en mere holdbar figur.

Effektgarner som pelsgarn og mohair har et mere løst udseende og er derfor gode til at give figurerne karakter, til f.eks. hår, øjne mv. Men basalt set kan alt garn anvendes, så længe garnet ikke er for elastisk for så bliver det svært få formet figurerne. Det er desuden vigtigt, at arbejdet ikke bliver for løst dvs. at der skal hækles eller strikkes med tæt maskefasthed på ikke for tykke pinde for at undgå løse masker som bare giver huller.

Fyldet i de små figurer kan f.eks være vat men ofte anvendes også syntetiske materiale som gør at figurerne ikke bliver helt så kompakte, polyfill kan købes i de fleste hobby og stof butikker.

Udover at bruge garn til at lave selve figurerne kan du også bruge perler eller knapper til øjnene, filt til at lave vinger eller lignende. Piberenser er også en rigtig god ting fordi de kan bruges til arme og ben, fordi de så kan bøjes.

Kommentarer lukket til Materialer til amigurumi